Uvjeti kupnje

Podrška

Ukoliko trebate pomoć, molimo Vas da nam se obratite elektroničkom poštom na info@modrastijena.com. Na Vaš upit ćemo odgovoriti u najkraćem roku! Telefonsku podršku smo osigurali svakog radnog dana, ponedjeljak – petak, od 8:00 do 16:00 h, na telefon +387 (0)39 705 390.

Tvrtka Modra stijena d.o.o. Široki Brijeg, ID broj: 4272227570002, PDV broj: 272227570002. U daljnjem tekstu tvrtka.

Upute za uporabu

Jednostavnom navigacijom kroz sadržaj internetske stranice dolazi se do pojedinih web stranica i proizvoda, a odabrana poveznica vodi izravno do željene informacije. Na stranici se nalazi glavni izbornik koji opisuje kategorije sadržaja ovih internetskih stranica.
Kupovati putem naše internet trgovine je jednostavno i intuitivno. Plaćanje se obavlja putem jednostavnog sučelja s minimalnim brojem koraka.
Obratite nam se ukoliko naiđete na poteškoće, rado ćemo vam pomoći!

Cijena poštarine

Dostavljamo besplatno na području Mostara i Zapadno Hercegovačke županije u roku 10 dana.

Za određena područja u BiH i okolne zemlje nudimo mogućnost isporuke uz nadoplatu. Za sva pitanja obratite nam se na e-mail info@modrastijena.com ili putem telefona +387 (0)39 705 390.

Također pošiljke šaljemo i putem Express One d.o.o. Cijene dostave putem Express One d.o.o vrijede na području cijele Bosne i Hercegovine. Dostava je u većini slučajeva 24-48 sati, iznimno 72 sata (ovisno o potvrdi narudžbe). Dostava se obavlja radnim danima od ponedjeljka do petka.

Dostavu putem brze pošte naplaćujemo prema cjeniku.

Težina

Cijena

do 2kg

9,38 KM

do 5kg

9,38 KM

do 10kg

9,38 KM

do 15kg

9,38 KM

do 20 kg

9,38 KM

do 25 kg

16,67 KM

do 30 kg

16,67 KM

do 35 kg

20,82 KM

do 40 kg

20,82 KM

do 45 kg

24,98 KM

do 50 kg

24,98 KM

do 60 kg

30,44 KM

do 70 kg

33,30 KM

do 80 kg

37,47 KM

do 90 kg

41,64 KM

do 100 kg

45,80 KM

do 150 kg

52,05 KM

do 200 kg

62,45 KM

do 250 kg

62,45 KM

do 300 kg

62,45 KM

do 350 kg

62,45 KM

do 400 kg

62,45 KM

do 450 kg

72,86 KM

do 500 kg

72,86 KM

do 600 kg

127,53 KM

do 700 kg

142,54 KM

do 800 kg

156,61 KM

do 900 kg

171,61 KM

do 1000 kg

186,61 KM

do 1500 kg

257,88 KM

Zamjena artikla je moguća u roku od 7 dana i isključivo vrijedi za artikle koji nisu oštećeni, te su vraćeni u originalnoj ambalaži.

Plaćanje webshop

Webshop naplata je moguća jednokratno i to kreditnim i debitnim karticama (Visa, MasterCard i Maestro), pouzećem (plaćanje kod preuzimanja robe, na adresi dostave) i preko žiro računa.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem Interneta osigurane su korištenjem Secure Socket

Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i PikPay servisa, te obratno.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza i informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo trgovcima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi naši poslodavci i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Cijene

Cijene koje su navedene  na web stranici uključuju trenutnu stopu PDV-a. Zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku. Iznos cijene je promjenjiv, uključujući sve promjene u stopi PDV-a.

Prikazivanje proizvoda

Uloženo je mnogo truda za točni prikaz svake stavke i njenih karakteristika i specifikacije, no usprkos tome mogu se pojaviti male varijacije. Napominjemo da slike ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom prikazu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment, budući da zbog specifičnosti proizvoda izged može biti drugačiji.

Sve karakteristike proizvoda su okvirno navedene i reprodukcija boja je točna onoliko koliko to dopuštaju fotografski i izdavački procesi.

Autorsko pravo

Sva prava, uključujući autorska prava, na ovim stranicama su u vlasništvu tvrtke.
Svako korištenje ove web stranice ili njezinog sadržaja, uključujući kopiranje ili skladištenje u cijelosti ili djelomično, osim za svoju osobnu, nekomercijalnu uporabu, zabranjena je bez dopuštenja tvrtke. Ne smijete mijenjati, distribuirati ili ponovno postavljati ništa na ovoj web stranici u bilo koju svrhu.

Dobno ograničenje

Artikle prodajemo samo odraslim osobama (tj. onima u dobi od 18 godina na više). Ako ste mlađi od 18 godina, možete koristiti ovu web stranicu samo uz sudjelovanje roditelja ili skrbnika.
Davanjem narudžbe potvrđujete da ste punoljetni. Protuzakonito je kupiti zabranjene proizvode ako ste mlađi od 18 godina ili za nekoga tko je mlađi.

Sigurnosni propisi

Svi proizvodi su u skladu s odgovarajućim sigurnosnim i potrošačkim propisima. Bit ćete obaviješteni ukoliko je proizvod povučen iz prodaje iz bilo kojeg razloga.

Dostupnost

Svi artikli ovise o raspoloživosti. Obavijestiti ćemo Vas, čim je prije moguće, ako roba koju ste naručili nije dostupna.
Našim kupcima omogućavamo jednostavan pregled i kupnju proizvoda iz našeg asortimana putem ovih internet stranica. Uživajte u bogatoj ponudi pristupačnih proizvoda izvanredne kvalitete i karakteristika. Učinite narudžbu prema vlastitim prioritetima i željama. Naručene proizvode ćemo Vam dostaviti ispred kuće, stambenog ili poslovnog objekta vlastitom dostavom ili do vrata što je brže moguće putem brze pošte. Pobrinuti ćemo se da odabrani proizvodi stignu neoštećeni i da budete zadovoljni vašim odabirom.

Uvjeti prodaje

Prilikom preuzimanja naručene robe kupac je dužan provjeriti količinu i stanje robe jer reklamacije vidljivih oštećenja i nedostataka naknadno ne uvažavamo. Potpisom otpremnice ili dokumenta o preuzimanju robe u ispravnom stanju kupac potvrđuje da je robu preuzeo kompletnu i u ispravnom stanju. Reklamaciju pločica prihvaćamo samo za robu u prvoj klasi, u originalnom pakiranju i neugrađenom stanju.

Zamjena robe je moguća jedino uz prethodnu suglasnost firme Modra Stijena d.o.o., ukoliko je roba u originalnom, neoštećenom pakiranju u roku od 7 dana od kupovine. Robu po narudžbi ne mijenjamo. Obratite pažnju na mjerenje kvadrature prostora i potrebne količine pločica.

Višak naručene robe koju nemamo na lageru nismo dužni prihvatiti, jedino ukoliko je Modra Stijena d.o.o. uzimala mjere u vašem prostoru.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV-om.

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Dostava

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Trgovac se obavezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija.

Poništenje

Ako želite otkazati narudžbu možete to učiniti kontaktiranjem naše korisničke podrške e-mailom na  info@modrastijena.com ili na telefon +387 (0)39 705 390  koja će Vas rado savjetovati o procesu.

Povratak

Ako niste zadovoljni s proizvodom iz bilo kojeg razloga, povrat je moguć (u originalnom pakiranju) u roku od 7 dana od dana primitka robe, a mi ćemo Vam ga zamijeniti ili vratiti novac. Žao nam je što je poštarina nastala pri isporuci robe za vas izravni trošak, a ne može biti vraćena. U slučaju otkazivanja narudžbe, a prije preuzimanja robe od strane Express One d.o.o., niste dužni platiti poštarinu.

Specijalne narudžbe i personalizirani predmeti mogu biti vraćeni ili zamijenjeni samo ako su u kvaru. Vi ćete biti odgovorni za sve troškove vraćanja robe te ćete isto tako biti odgovorni za tu istu robu dok ne dođe u naše skladište. Preporučujemo da sačuvate poštansku potvrdu koju ćete dobiti prilikom povratka robe kao dokaz. Povratak novca ili zamjena robe će biti obavljena što je prije moguće nakon primitka povrata. Naša adresa je:  Visoka Glavica b.b. 88220 Široki Brijeg.

Povrat PDV-a

Povrat PDV-a

Ukoliko ste strani državljanin ili strani pravni subjekt, i kupili ste određena dobra ili usluge na teritoriju Bosne i Hercegovine, imate pravo na povrat PDV-a za navedena kupljena dobra/usluge, uz određene uvjete koji se moraju ispuniti.

Fizička lica – uvjeti
Uvjeti koji moraju biti ispunjeni za povrat PDV-a prema Zakonu o porezu na dodanu vrijednost BiH su:
• Pravo na povrat PDV-a može se ostvariti samo na kupljena dobra, ne i usluge;
• Dobra koja su kupljena moraju biti nova tj. ne smiju biti korištena;
• Vrijednost dobara koja su kupljena mora biti minimalno 100 KM (s PDV-om);
• Strani državljanin pravo na povrat PDV-a može iskoristiti ukoliko kupljeno dobro iznese iz BiH u roku od 3 mjeseca od dana kupovine, i to u neiskorištenom, odnosno nepromijenjenom stanju u odnosu na ono kako je kupljeno.

Procedura
Procedura povrata PDV-a počinje prilikom same kupovine popunjavanjem Obrasca PDV-SL 2 (Zahtjev za povrat PDV-a stranim državljanima), koji sadrži podatke o prodavaču i kupcu, te fakturi za izvršeni promet.
Obrazac popunjava domaći PDV obveznik, tj. prodavač, u tri primjerka, od čega dva primjerka zadržava strani državljanin, a jedan prodavač.
Prilikom ulaska u carinsko područje BiH, strani državljanin treba pokazati originalni obrazac PDV-SL 2, fakturu za kupljena dobra, kao i sama dobra, kako bi službenici UINO BiH mogli provjeriti jesu li su ispunjeni uvjeti za povrat, te pečatom i potpisom ovjerili zahtjev.
Nakon odobrenja, kako vi se izvršio povrat, kupac – strani državljanin dužan je doći u poslovnicu u roku od 3 mjeseca od izdavanja računa. Za ispunjavanje obrasca za povrat PDV-a potrebno je na uvid dati valjanu putnu ispravu koja sadrži točne podatke te OIB kupca.

Odricanje od odgovornosti

U potpunosti se odričemo svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz web stranice ili je na bilo koji način vezana uz korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

Nastojimo provjeriti točnost informacija na ovoj stranici. Međutim ne jamčimo da će ti podaci biti bez pogreške i da informacije, proizvodi i usluge objavljeni na ovoj web stranici mogu sadržavati netočnosti i tipološke pogreške.

Akcijska prodaja

Webshop modrastijena.com će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, webshop modrastijena.com neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Web stranica

Napravljeni su veliki napori kako bi se osiguralo da je ova web stranica osigurana od virusa i nedostataka, međutim, to ne može biti u potpunosti zajamčeno.

Nećemo biti odgovorni za bilo koji osobni gubitak ili štetu koja bi mogla nastati kao posljedica neuspjeha zaštitite Vaše lozinke ili računa s Vaše strane. Vi ste odgovorni za povjerljivost vaše lozinke i računa i svih aktivnosti koje se odvijaju pod Vašim računom.

Nećemo biti odgovorni za bilo koji osobni gubitak ili štetu računalne opreme koja bi mogla nastati kao posljedica korištenja ove web stranice.

Nadležnost

Ova web stranica, njen sadržaj i bilo koji ugovor nastao kao rezultat korištenja ove stranice su uređeni i tumačeni u skladu s BiH zakonom.

Ako imate bilo kakvih pitanja o bilo kojem aspektu našeg modrastijena.com webshop-a molimo da nas kontaktirate:

Modra stijena d.o.o.
Adresa: Visoka Glavica b.b., 88220 Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 (0)39 705 390
E-mail adresa: info@modrastijena.com
ID broj: 4272227570002
PDV broj: 272227570002

Tražite nešto? Nema problema, upišite pojam za pretragu