C19 Zrnasti

Cijena

Količina
Opis proizvoda

Umjetno dobiveni kamen quartz je zbog visokog udjela prirodnog quartza u svom sastavu (95%) vrlo otporan na ogrebotine, te se stoga preporučuje kao dugotrajno rješenje za radnu ploču u kuhinji, šanku, ploču ispod umivaonika u kupaonici, kao ploča za stol u blagovaonici ili dnevnom boravku.

Polimerne smole koje povezuju quartzne kristale daju ovom materijalu određenu razinu elastičnosti, što u kombinaciji sa tvrdoćom quartza pridonosi otpornosti na različite udarce do kojih može doći u svakodnevnoj uporabi.

Nije porozan i zbog toga ne upija različite tekućine s kojima može doći u kontakt u kuhinji kao što su kava, čaj, ocat, ulje, mlijeko, vino, gazirana pića itd.

Materijal je otporan i na vrlo visoke temperature (do 150°C).

 

Važno je znati

Nijedan materijal nije potpuno otporan na ogrebotine ili upijanje pa se kod quartza kao i kod svih ostalih materijala preporučuje oprezno rukovanje.

Iako je otporan na visoke temperature nije poželjno nanošenje vrućih predmeta direktno na njegovu površinu, nego je potrebno podmetnuti nešto ispod vrućeg predmeta pa onda položiti na quartz.

Napomena:
Kamen je prirodan materijal i svaka kamena ploča je unikatna, stoga preporučujemo da vidite uzorak kamena u jednoj od naših poslovnica. Fotografije ne moraju nužno u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda. Provjerite dostupnost u prodajnim salonima Modre Stijene.

 

Više o kamenu quartzu pročitajte na sljedećim linkovima:

http://www.modrastijena.com/2020/01/31/kamen-quartz-vladar-kuhinja/

http://www.modrastijena.com/2020/05/12/kako-odrzavati-kamen-quartz/

Pogledajte još neke proizvode

Labrador Blue Pearl

Rosa Beta

Nero Zimbabwe

Viscont White

Tražite nešto? Nema problema, upišite pojam za pretragu